Huisje huren in Finland

Huisje huren in Finland

Huur een huisje in Finland. Finland is het ultieme vakantieland voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

De uitgebreide en ongerepte natuur geeft u een geweldig gevoel van volledige rust, ruimte en stilte, met schoon water en schone lucht. Het water in het meer is zó zuiver, dat het drinkbaar is.

Cottage Metsäranta in Savonranta garandeert u dit voor de volle 100%. Lees hier onze beoordelingen en de enthousiaste reacties van onze gasten.

Cottage Metsäranta is een privé huisje (met een gastvrije Nederlandse eigenaar) en direct gelegen aan het Vääräjärvimeer, in ‘the middle of nowhere’, op 7 km. afstand van Savonranta (gemeente Savonlinna) in Oost Finland in de provinctie Etelä-Savo (Zuid-Savonië).

Hier is geen massa toerisme, maar een plek om volledig tot rust te komen in een volledig ingericht huisje, geschikt voor 4 (6*) personen.

U kunt ons huisje online reserveren en boeken

Bekijk hier onze voorzieningen en foto’s.

U bent van harte welkom!

Onzeker i.v.m. corona maatregelen? Indien u noodgedwongen uw boeking moet annuleren, dan geven wij u óf een voucher óf direct het boekingsbedrag terug. Gegarandeerd!

(*) Het huisje is in principe ingericht voor 4 personen, maar er zijn 6 slaapplaatsen, b.v. voor 2 extra kinderen.

Savonranta informatie

Savonranta is een voormalige gemeente in Finland. Het werd een deel van Savonlinna in 2009. Het is gelegen in de provincie Oost-Finland (Etelä-Savo) en maakt deel uit van het zuidelijke deel van Savonia. De gemeente had een bevolking van 1.263 (2003) met een oppervlakte van 568,59 km², waarvan 182,55 km² water is. De bevolkingsdichtheid was 3,3 inwoners per km². De gemeente is eentalig Fins.

De zuidelijke provincie Savonië (Etelä-Savo)

Etelä-Savo is de Finse provincie in Oost-Finland. Het centrum van de provincie is Mikkeli en de andere steden zijn Pieksämäki en Savonlinna. Zuid-Savonia is de provincie van de meren van Finland. Het grootste meer van de provincie is het Saimaa-meer en het hoogste punt is Kangasniemi Paukkulanmäki, dat 225 meter boven de zeespiegel reikt.

Zuid-Savo wordt omringd door de volgende provincies: Midden-Finland en Päijät-Häme in het westen, Noord-Savonia in het noorden, Noord-Karelië in het oosten en Kymenlaakso en Zuid-Karelië in het zuiden.

Bevolking
Het aantal gemeenten in Zuid-Savo neemt de laatste jaren af. In vergelijking met het land als geheel heeft Zuid-Savo gemiddeld meer 64-jarigen en ouder, gemiddeld minder 15-jarigen en gemiddeld meer lager opgeleiden. De leegloop in de provincie wordt veroorzaakt omdat veel jongeren naar het zuiden trekken (Helsinki en omgeving).

Finland informatie