Han van de Graaf – Mijn website voor jou . .
Mijn foto’s die ik wil delen
Een kleine collectie van mijn vogelfoto’s.
De natuur fascineert mij al van jongs af aan. Een aantal foto’s die ik het waard vind om te laten zien.
Een collectie van foto’s van deuren in Nederland, Duitsland, Turkije, Engeland, Finland, Zweden en meer …
Paddenstoelen in mijn huidige woonland Finland.
Tijdens mijn reis naar Bonaire heb ik prachtige duiken gemaakt. Hier enkele foto’s daarvan.
Van bij tot spin, allemaal insecten.
.. en hier nog meer!
Over bijen, de essentiële insecten in ons leven
Bijen zijn kleine, gevleugelde wonderen die een essentiële rol spelen in ons ecosysteem. Hoewel ze soms over het hoofd worden gezien, zijn bijen onmisbaar voor de mensheid en de natuurlijke wereld als geheel.
Bijen zijn gevleugelde insecten die nauw verwant zijn aan wespen en mieren, en staan bekend om hun cruciale rol in de bestuiving en, in het geval van de westerse honingbij, om de productie van honing.
De bouw van een honingbij is een wonder van de natuur, waarbij elk onderdeel een specifieke functie heeft in het overleven en functioneren van de kolonie. De anatomie en fysiologie van de honingbij.
We kennen in ons land ongeveer 350 verschillende soorten bijen, onderverdeeld in drie hoofdgroepen: Honingbijen, Solitaire bijen en Hommels.
De levenscyclus van bijen Bijen houden Anatomie van een bij Wist je dat? over bijen Video’s over bijen Websites over bijen Het verschil tussen bijen, hommels en wespen
Over (Oud) Heiloo Klik op een van de titels of foto’s voor meer informatie.
Wetenschappelijke naam: Pica pica (Linnaeus, 1758)
Vogelgroep: Eksters
Geluid: Meest gehoorde roep is een luid, ratelend ’tsjak-tsjak-tsjak’.
Veldkenmerken: 46 cm. Gemakkelijk herkenbaar door contrasterend zwart en wit verenkleed en lange staart, die de helft van lichaamslengte uitmaakt. Staart van mannetje langer dan van vrouwtje. Flanken, buik en schouders puur wit; rest van verenkleed, snavel en poten zwart. Staart- en vleugelveren met opvallende metaalachtige glans, vooral in zonlicht. Juveniel lijkt sterk op adult, maar heeft kortere staart. Houdt van kleurige en glimmende voorwerpen, welke naar het nest gebracht worden. Meestal in paren, maar buiten de broedtijd vaak op gemeenschappelijke slaapplaatsen.
Voorkomen: Algemene standvogel.
Habitat: Nestelt in hoge bomen, maar ook in doornige struiken; heeft voorkeur voor open gebieden, boerenland en bosranden; plaatselijk algemeen in steden.
Voedsel: Omnivoor: eet alle soorten plantaardig en dierlijk voedsel, zoals vruchten, bessen, ongewervelde dieren, eieren, aas, afval, kleine zoogdieren en jonge vogels. Fourageert voornamelijk op de grond.
Zang/roep: